Budapest Nagyregény

„Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi.
Gyere, gyere bárki is, csinálj egy Budapestet!”
Esterházy Péter: Hahn-Hahn grófnő pillantása

Budapest története elbeszélhetetlen, mert nem egy történet, hanem annyi, ahány lakója volt és van, ahányan élik, ahányan kapcsolódnak hozzá. Ebből következően Budapestet nemcsak elbeszéljük, hanem magunk is alkotói vagyunk.  
A Budapest nagyregény-koncepció alapvetése, hogy írók és civilek is teret kapjanak, hogy bárki elmesélhesse saját Budapestjét. A főváros nagyregénye egy folyamatosan íródó történet, amely arra tesz kísérletet, hogy megmutassa Budapest történeteinek és kulturális életének sokszínűségét, rétegzettségét.De több is ennél: olyan irodalmi élmény, ami megelevenedik a város lakóinak szeme láttára és egy egész éves fesztivál során meséli el, hogy kik vagyunk és kivé váltunk az elmúlt másfél évszázadban.
Helytörténeti kutatásokból szöveg és előadás
A lokális történeteket feldolgozó, az oral historyt, az irodalmat és az előadóművészetet is játékba hozó projekt a városrészek történetei felől közelít a nagy egészhez. A cél, hogy Budapest családtörténeteken keresztül mesélje el kerületeinek életét, és a történetek helyszínén be is mutassa ezeket.
A másfél év alatt újabb és újabb kerületek csatlakoznak a nagyregényhez, így kiadva egy sokszínű, sokrétegű narratívát, ami felszabadítani kívánja Budapest történeteit.