Kommunikációs irányelvek

A Budapest Könyvfőváros arculati elemeinek használata

 

A Könyvfőváros programsorozat számos eseményt ölel fel. Azért, hogy minden kapcsolódó rendezvény esetében egyértelmű legyen, hogy a Könyvfőváros programjaként valósul meg, egységes arculati és kommunikációs megjelenés szükséges. Ebben nyújt iránymutatást az alábbi összefoglaló.

 

Logó

  • A Könyvfőváros logót minden olyan grafikán – legyen szó online vagy offline tervről – amely a Könyvfőváros eseményeit illusztrálja, jól látható módon fel kell tüntetni.
  • A logó négyzetes és téglalap, valamint jpg és png (átlátszó) verziója egyaránt használható, attól függően, hogy az adott grafikai tervhez melyik illik jobban.
  • A logó torzítása, átméretezése és színeinek megváltoztatása nem megengedett.

(A logócsomag letölthető: https://www.konyvfovaros.hu/uploads/uSwP1nVD7SYZ2CQBz6woFrgAyEVE-t7Y.zip)

 

Kötelező tájékoztató

A logó mellett kötelezően feltüntetendő minden arculati anyagon az alábbi tájékoztató mondat:

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

 

Online megjelenések

Facebook kommunikáció

Kötelező hashtagek:

#konyvfovaros2023 #könyvfőváros2023 #budapestkonyvfovaros2023 #budapestkönyvfőváros2023 #könyvfőváros #budapestolvas

 

Események

  • Amennyiben a szervezet rendelkezik Facebook oldallal, úgy a programok kapcsán eseményt kell létrehozni. A Facebookon létrehozott események borítóképén jól látható módon fel kell tüntetni a Könyvfőváros logóját.
  • Az esemény leírásában szerepelnie kell a kötelező tájékoztató mondatnak.
  • A Könyvfőváros Facebook oldalát (https://www.facebook.com/budapestkonyvfovaros2023) meg kell jelölni, mint társszervezőt.

 

Instagram kommunikáció

A posztoknál kötelezően megjelenő hashtagek megegyeznek a Facebook esetében használtakkal. (Lásd ott.)

 

Saját weboldal

Amennyiben az adott szervezet saját weboldalán hír formájában tudósít a Könyvfőváros programsorozat részeként megvalósuló eseményről, akkor a kötelező tájékoztató mondatnak, a www.konyvfovaros.hu oldalra vezető linknek, valamint, ha megoldható, a Könyvfőváros logónak szerepelnie kell a hírben.

 

Hírlevél

Az adott rendezvényről tájékoztatást nyújtó hírlevél szövegében fel kell tüntetni a kötelező mondatot, el kell helyezni a www.konyvfovaros.hu oldalra vezető linket, amennyiben lehetőség van rá, akkor a Könyvfőváros logót is.

 

Offline megjelenések

Plakátok, szórólapok

Kötelező megjeleníteni jól látható és olvasható módon a Könyvfőváros logóját és a tájékoztató mondatot.

 

Roll-up bannerek

A Könyvfőváros 2023 pályázati keretből megvalósított rendezvények esetében lehetőség szerint használni kell a Könyvfőváros roll-upot, erről a konyvfovaros2023@fszek.hu e-mail címén köteles a pályázat megvalósítója egyeztetni.

 

Kiadványok

Kötelező megjeleníteni jól látható és olvasható módon a Könyvfőváros logóját és a tájékoztató mondatot. Minden kiadványból szükséges 5 db-ot leadni a Könyvfőváros projektirodán archiválás és dokumentáció céljából.

 

Rendezvények

A Könyvfőváros 2023 pályázati keretből megvalósított rendezvények esetében a Könyvfőváros e-mail címére kötelesek meghívót küldeni: konyvfovaros2023@fszek.hu

 

Sajtókommunikáció – Interjúk adása

Minden sajtóanyagban meg kell jelentetni, ill. minden személyes interjúnál beszélni kell arról, hogy a program a Budapest150 - Könyvfőváros keretében valósul meg. (A program során létrejött sajtómegjelenéseket a Beszámolóban kérjük felsorolni, a megjelenés linkjével együtt.)

 

 

Budapest Könyvfőváros 2023