Otthon a könyvtárban - Családi nap a Négyszögletű Kerek Erdőben

Ismét ingyenes családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára izgalmas játékkal, kreatív programmal, mesével és zenével.

Időpont: 2024. május 4-én (szombaton) 10 és 16 óra között.
Helyszín: VIII. Szabó Ervin tér 1. (bejárat a Reviczky utca felől)
 
Mivel másnap Anyák Napja lesz, ezért a játék alapjául egy olyan történetet választottunk, melynek a szeretet, az összetartozás és az elfogadás áll a középpontban. A Móra Kiadó hozzájárulásával Lázár Ervin a Négyszögletű Kerek Erdő című meseregényéhez kapcsolódóan ezen a napon olyan játékokkal várjuk az anyukákat és/vagy nagymamákat valamint a gyerekeket, mely játékokban együtt kell játszaniuk. Persze az a legjobb, ha az apukák és/vagy nagypapák is itt lesznek, hogy szurkoljanak a játékosoknak.
A játékidő mintegy 60 perc, egy matricagyűjtő lappal különböző helyszíneken kell feladatokat megoldani a Négyszögletű Kerek Erdő világában. A kezdőpont az átrium, itt várunk mindenkit szeretettel.
 
Kiegészítő események:
10:30-tól a Zenei Gyűjtemény rendhagyó Daloló Könyvtár foglalkozása, erre minden énekelni szerető anyukát, nagymamát és gyereket várunk, nem csak a szokásos 0-3 éveseket. Különleges helyszín, hogy jó idő esetén az Ötpacsirta utcai épületünk „titkos kertjében” lesz a foglalkozás. Erre az eseményre regisztráció: dalolokonyvtar@fszek.hu
11:15-től a Sárkányos Gyerekkönyvtár mesedélelőttje + Bee-Bot robotfoglalkozás
Ha valaki részt vesz ezen a két programon, cserébe szintén egy-egy matricát lehet kapni.
Ha valaki legalább 5 matricát összegyűjt, akkor ajándékot kap, ez pedig egy saját fejlesztésű társasjátékunk lesz. A játék címe: Gyere haza Mikkamakka!
 
A programot óvodás és alsós gyerekeknek ajánljuk.
A programokról érdeklődni a csaladinap@fszek.hu e-mail címen lehet (regisztrációt nem kérünk).
 
Az épületben több kényelmes "olvasózugot" alakítunk ki, ahol a szülők fel tudnak olvasni részleteket majd a gyerekeknek könyvből.
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő című műve a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg, családi napunkon a jogtulajdonos hozzájárulásával használjuk a történet elemeit.
 
A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.


2024-05-04