Otthon a könyvtárban – Családi nap a FSZEK Budafoki Könyvtárában

A Budapest Könyvfőváros programsorozat részeként 2024-ben is családi nappal várja az érdeklődőket a FSZEK Budafoki Könyvtára.

Időpont: 2024. május 11. (szombat), 09:00-16:00

Helyszín: FSZEK Budafoki Könyvtára (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 30.)

Program:
11-16 óráig: Az elveszett katicabogarak meséje - bábos mese-előadás, majd rovarhotel készítése Borbély Dóra vezetésével
9-16 óráig: Mesés kalandozás és játék Bee-bottal és Ozobottal - ismerkedés a robotikával kisebbeknek
9-16 óráig: Kézműves sarok kicsiknek és szüleiknek - madarak és fák
9-16 óráig: Budapest óriáspuzzle
15 óra: Korszerű lakhatási kísérlet Budafokon - Zorán Vukoszávlyev építészmérnök előadása
 
A kisebbekkel a Madarak és fák napját ünnepeljük, melynek során 11 órától bábos mese-előadást láthatnak, ami az ökoszisztéma fontosságáról szól gyereknyelven. Miért fontos, hogy egy kertben sok hasznos bogár is megtalálja a helyét? Mi kell ahhoz, hogy egy kertben beálljon az egyensúly? Hogyan tudnak a hasznos élőlények a kertünkben maradni? Ezekre keressük a választ a gyerekekkel. A mese után rovarhotelt készíthetnek természetes alapanyagokból. 

A nap folyamán robotikával is megismerkedhetnek a gyerekek, Bee-bot és Ozobot vezeti őket ismert mesék világában.

Az alkotó kedvűek csodás díszeket készíthetnek a kézműves sarokban. A gyerekek és szüleik kipróbálhatják a Budapest óriáspuzzlet is.

A felnőtteknek szóló program délután 15 órakor kezdődik, kapcsolódva a Budapest 150 évfordulóhoz, melynek során vetített képes előadást láthatnak és hallhatnak kerületünk ’60-’70-es évekbeli építészetéről Zorán Vukoszávlyev építészmérnök előadásában. Várunk szeretettel mindenkit, hogy egy vidám és hasznos napot töltsön a könyvtárban!

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.2024-05-11