Nyitott kapuk, új hidak - Kerekasztal-beszélgetés az élménypedagógiáról

A beszélgetés során a résztvevők megosztják velünk a gondolataikat arról, hogy ők mit tartanak az élménypedagógia területén a jelenkor gyermekei, fiataljai számára jó gyakorlatnak, mi tartozik egyántalán "ebbe a műfajba", illetve tapasztalataik alapján hogyan válhat egy-egy olvasásnépszerűsítő program a gyerekek és a fiatalok számára valóban maradandó hatású élménnyé.

Helyszín: Óbudai Platán Könyvtár (1031 Budapest, Arató Emil tér 1., bejárat: Kadosa utca felől)

Időpont: 2024. április 27. 10:00

A résztvevők beszélnek arról is, hogy miként valósíják meg és támogatják az ilyen jellegű programokat, miben látják a jövőben a lehetőségeket, és mi az amit ezen a területen, téren problémának, hiánynak élnek meg. Mit gondolnak milyen jellegű szakmai segítségre, lehetőségekre lenne szüksége azoknak, akik az olvasás népszerűsítéssel és az élménypedagógiával akarnak foglalkozni a jövőben.
A résztvevők arra is kitérnek, hogy mit tartanak fontosnak abban a tekintetben, hogy mire kell figyelniük azoknak, akik kezdőként a közeljövőben szeretnének élménypedagógiai programokat, projekteket megvalósítani, akkor, amikor saját kínálatukat kialakítják, saját közönségüket próbálják megtalálni. Milyen terveik, elképzeléseik vannak ezen a területen saját munkásságukat illetően a jövőben.
 
A beszélgetés résztvevői:
- Balázs Eszter Anna (Lampion Könyvek főszerkesztője)
- Dienes Éva (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – Sárkányos Gyerekkönyvtár vezetője)
- M Kácsor Zoltán (író, többek között a Zabaszauruszok című sorozat szerzője)
- Steinmacher Kornélia Nóra (Varázskuckó alapító tagja, Corvina Kiadó marketingese)
 
A program moderátora:
Dobó Dorottya
 
A program ingyenes és nem regisztrációköteles.
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.


2024-04-27