Modern sorspoétikák: est Sylvia Plath és Ted Hughes kapcsolatára

Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Egy amerikai nő és egy angol férfi. Kettőjük kapcsolatát szenvedélyes szerelem, házasság, botrányokkal zsúfolt, öngyilkosságig vezető diszharmónia kísérte/jellemezte.
Egyikőjük a sebezhetőség modern költői képét tárja elénk, akár a mi József Attilánk. A másik pedig többféle mítoszt – többek közt a Prométheusz mítoszt – teremti újjá, önmagát szimbolikussá, mitikussá nagyítva, mint a mi Ady Endrénk.

Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában. Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

Időpont: 2024. május 13. (hétfő) 17:30
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon (1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.)

Az előadásra a belépés ingyenes, de regisztráció szükséges, amit a kktitkar@fszek.hu címre várunk.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Az esemény a Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozat részeként és támogatásával valósul meg.

Plakát: FSZEK2024-05-13