Mélyszegénység hiteles írói ábrázolása - workshop

A Tehetség Íróstúdió szeretettel vár minden írni vágyó alkotót január havi Inspiráció író workshopjára, melynek központi témája a szegénység mélyebb rétegeinek hiteles írói ábrázolása lesz.

Az Inspiráció író workshopok minden hónap utolsó péntekjén zajlanak, így januárban 26-án.

A januári központi téma nem könnyű, hiszen sem az érzéketlen leírás, sem a hatásvadász megjelenítés nem működik jól. A társadalmilag fontos témák kiemelt szerepet hordoznak, ám ezeket bizony gyakran didaktikusan, vagy erőltetett eszközökkel mutatják be, és ilyenkor bizony nem sikerül kiváltani az empátiát, vagy a helyezetek megértését, vagy egyszerűen csak a szereplő hitelessége szenved csorbát. De hogyan lehet az írói ábrázolás erős, hiteles?

A januári workshopot Róbert Katalin tartja, a Könyvmolyképző Kiadó írója, szerkesztője, és a Tehetség Íróstúdió kreatív írás oktatója. Szót ejt a társadalmi kérdésekről és az írói ábrázolást segítő eszközökről. Majd a félórás interaktív előadás után a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy épp egy egyperces novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás természetesen nem kötelező.)

Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrálás határideje január 22. éjfél. Utána küldjük ki e-mailben a teremszámot. Regisztráció: https://forms.gle/Ddt8TeyvQX6WgDBX7

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros eseménysorozat részeként valósul meg.2024-01-26