KÉPesség - illusztrációk a FISE háza tájáról

2023. 12. 12-én, 18 órakor nyílik a FISE kiállítása a FISE Galériában (Kálmán Imre utca 16. Budapest, 1054). A kiállítás december 22-ig ingyenesen látogatható. 

  • Mi volt előbb: a kép vagy a gondolat?
  • Hogyan függenek össze történeteink és belső képeink?
  • Milyen színekkel lehet visszaadni egy-egy hangulatot, érzelmet?
  • Hogyan támaszkodik egymásra szöveg és kép akkor, amikor történetmesélésben vagyunk nyakig?
  • Van-e különbség, ha külső történet hívja életre a képet, vagy ha belső moziból kerül mások által szemlélhető felületre?
 
Sok kérdés, sok válasz. Ezen a kiállításon technikai és megközelítési sokszínűséggel tekintünk a témakörre, igyekszünk sokfelől szemlélni és vizsgálni a lehetséges reakciókat, hatásokat. Frissebb munkák és a legfrissebb tagok mellett az egyesületünk folyamatos létének alapját adó alkotók munkái kapnak helyet ebben a speciális válogatásban.
 
A kiállítást megnyitja:
Haász János író
 
A kiállításon részt vesznek:
Bogó Krisztina
Csala Sándor
Csibi Boróka
Hu-Yang Kamilla
Kusnyár Eveline
Mascher Róbert
Molnár Csaba
Pusztai Diána
Schuller Mária
Somogyi Éva
Sziráki Lili
 
A kiállítás december 22-ig szokásos rendben, hétfőtől péntekig 14:00-18:00 között látogatható, 2024. január 2. és 26. között a tervezett látogatás előtt 1 nappal e-mailes bejelentkezés esetén tudjuk fogadni a látogatókat, kérjük ide írjatok a látogatás kapcsán: iroda@fise.hu
 

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, a szervezők és az alkotók honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és plakát: FISE2023-12-12