A Botticelli kód - Otthon a könyvtárban

Ingyenes családi nap nyomozással, kreatív programmal, mesével és zenével a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában (VIII. Szabó Ervin tér 1. bejárat a Reviczky utca felől) 2024. március 23-án (szombaton) 10 és 16 óra között.
A nyomozós játék mintegy 60 perc.

A firenzei Uffizi Képtár szomorú hírt tesz közzé, Botticelli híres képéről, a Tavaszról, eltűnt Flóra és minden növény szürke lett. A múzeumlátogatásra érkeznek a helyi általános iskola elsősei, közülük hárman, Simonetta, Lorenzo és Piero, felfedeznek egy, a képben elrejtett kódot, ami furcsa, de izgalmas események sorát vonja maga után. A gyerekek bekerülnek a kép szereplői közé és tettes után erednek. Főszereplőink kalandjait követve a családi nap játékosai logikai feladatokat oldanak meg, nyomokat keresnek, a legbátrabbak felfedik a tettes búvóhelyét, majd kiszabadítják Flórát. És aki elég gyors és jól céloz, még a kert színpompáját is visszaállíthatja.
 
Kiegészítő események:
 
Sárkányos Gyerekkönyvtár:
  • 11:00-től mesedélelőtt+ Bee-Bot
  • Virágos-méhes mesedélelőtt, tavaszi történetek, mesék (b)irodalma és Bee-Bot robot méhecskék várják az érdeklődőket!

Zenei Gyűjtemény:

  • 14 óra Reneszánsz táncház
  • Kreatív kézműveskedés fiúknak és lányoknak: öltöztesd fel Lorenzot és Simonettát reneszánsz ruhákba vagy éppen páncélba, készíts méhecskét, ami beporozza a virágokat.
Ajánlott korosztály: óvodás és alsós gyerekeknek.
 
A programokról érdeklődni a csaladinap@fszek.hu e-mail címen lehet (regisztrációt nem kérünk).
 
A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.


2024-03-23