Atmoszférateremtés – A jelenkori Budapest élő leírása

Szeretettel várunk minden írni vágyó alkotót a Tehetség Íróstúdió áprilisi Inspiráció workshopjára. Ezek az alkalmak minden hónap utolsó péntekjén zajlanak.

E havi témánk az érzékletes hangulatteremtés a város leírásán keresztül.
Ezúttal Budapest kerül a középpontba, de a résztvevők olyan eszköztárabeli fogásokat kapnak majd, amivel bármilyen fiktív fantasztikus vagy realista történet helyszínét meg tudják teremteni.

Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálok! 

A regisztráció határideje április 22. (hétfő) éjfél. Utána küldjük ki e-mailben a teremszámot.

Időpont: 2024. április 26., péntek 18:00 – 20:45.

Helyszín: Pannon Kincstár Tanoda, Váci utca 47. (Ferenciek tere mellett.)

Miért érdemes jól atmoszférát teremteni?

A leírás valaha az ismeretterjesztés eszköze volt, de manapság, amikor egy kattintással megannyi fotót, videót és térképet találhatunk bármelyik földrészről, országról, városról, a regényekben megváltozott a leírások szerepe.

Manapság a leírás sokkal erősebben az atmoszférateremtés szolgálatában áll, mint régen. A célja, hogy az olvasó ott érezze magát a szereplőkkel a helyszínen. És ehhez kapnak a résztvevők hatékony, azonnal kipróbálható írástechnikai eszközöket.

A műhely alkalmával Budapestet fessük meg élénk, színes képzeleterővel. Ahány szerző jön a workshopra, annyiféle képe születik majd meg a fővárosnak.

A műhelyvezető Róbert Katalin a közismert szerkesztő, kreatív írás oktató, akinek íróként kilenc regénye látott napvilágot.

Az alkalom során Róbert Katalin mesél atmoszférateremtésről, majd a félórás interaktív előadás után a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy épp egy egyperces novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás természetesen nem kötelező.)

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros eseménysorozat részeként valósul meg.2024-04-26