Írók Budapestről - Tittel Kinga: Mesélő Budapest

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programukba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattak.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

Tittel Kinga Mesélő Budapest című, a közismert és kevésbé közismert budapesti helyszíneket, történelmi és művészeti érdekességeket bemutató kötetéhez kapcsolódó, várostörténeti hátterű irodalomóra, melynek során régi fővárosi fotók, pletykák, friss átépítések és a híres miniszobrok is előkerülhetnek.

2024. március 13-án a Fővárosi Szabó Ervin Sárkányos Gyerekkönyvtár épületében a Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola 4.a osztályának tanulói vehetnek részt 45 perces rendhagyó irodalomóránkon.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-03-13