Te miről álmodnál 100 évig? Kreatív meseműhely a FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtárban

A 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatban, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatban jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.

A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.
A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.
Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

A 9. alkalomra október 27-én pénteken a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6) kerül sor 16.30 és 18.30 óra között.

Te miről álmodnál 100 évig?
Parírszínház mese alapú foglalkozás várja a gyerekeket Csipkerózsika történetével, Csajkovszkij azonos című balettjének részleteivel, zenéivel, vetítéssel, és sok alkotással!
Beszélgetés, elmélyülés a felnőtté válás témájáról, egy hosszú álomról.
Alkosd meg a saját álomnaplódat egy régi könyv segítségével!

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár és a szervező honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és plakát: Rózsavölgyi Anett2023-10-27