Szórakoztató Szórakosgató. Író-olvasó találkozók a Móra Könyvkiadó szervezésében 3.

A Móra Könyvkiadó 1974-ben indította útjára a Már tudok olvasni sorozatot azzal a szándékkal, hogy a kezdő olvasóknak rövid, illusztrált, olvasási rutint és élményt egyszerre nyújtó köteteket kínálhasson. A sorozat néha kisebb változásokon ment keresztül, míg 2020-ban egy teljesen újragondolt verziója meg nem született. A megújult sorozat kortárs magyar szerzők és illusztrátorok alkotásait tartalmazza 3 olvasási szinten, játékokkal, matricákkal, oklevéllel, hogy minél több irányból támogassa meg a gyerekek motivációját. Az iskolai felhasználáshoz tesztosztályaink is vannak, így a pedagógusok visszajelzéseit is látjuk. Az ő további munkájukat és az élményszerű kapcsolódást szeretnénk támogatni a szerzők iskolai órákra való látogatásával, ezt célozza programunk.

Az író-olvasó találkozók folyamán a gyerekek megismerkedhetnek a könyvek szerzőivel, közösen olvashatnak, játékos, a könyvhöz kapcsolódó „akadályversenyeken” vehetnek rész, valamint bepillantást nyerhetnek egy író életébe és alkotói tevékenységébe.

Minden iskolába 1-1 szerző érkezik, aki egy játékos foglalkozást tart a gyerekeknek egy tanóra keretei között.

A harmadik alkalomra február 27-én, az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában  kerül sor. A meghívott író Kiss Judit Ágnes.

 

Az év során februárban és márciusban 4 és októberben pedig 2 budapesti iskolában kerül sor a zártkörű rendezvényekre.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

 

Szöveg és kép: Móra Könyvkiadó2023-02-27