Írók Budapestről - Simonyi Cecília: Noé bárkája

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város, és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programunkba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattunk.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

Simonyi Cecília Noé bárkája című könyve egy csodálatos képeskönyv az egyik legrégebbi történetünkről. A Budapesten élő szerző az újramesélt és különleges technikával készített könyvében az európai értékekről, az összefogás szükségességéről, az együttérzésről és egymás tiszteletéről beszél. A felolvasást beszélgetés és közös alkotás követi.

2024. április 8-án a Fővárosi Szabó Ervin Sárkányos Gyerekkönyvtár épületében a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola 3. osztályos tanulói vehetnek részt 90 perces rendhagyó irodalomóránkon.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-04-08