Otthon a könyvtárban: Családi nap a FSZEK Márai Sándor Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Márai Sándor Könyvtára (1016 Budapest, Krisztina krt. 87-91.), szeptember 14-én (csütörtökön), 10:00 és 18:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy izgalmas várostörténeti előadáson és megtekinthetnek egy különleges fotókiállítást, a kisebbeket pedig zenés meseprogrammal várjuk. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve fszek0101@fszek.hu e-mailen keresztül is van lehetőség, egészen a családi nap végéig.

A családi nap részletes programja

15:00-16:30
Nagypapa mesél és zenél 
Abelovszky György gitározik és Mosonyi Aliz Mesék Budapestről című könyvéből olvas fel a gyerekeknek.

17:00-18:00
Így mulatott a Krisztina 
Az előadáson résztvevők megtudhatják, hogy hogyan szórakoztak és ünnepeltek a 19. században az itt élő emberek. A Horváth- kerttől a Városmajorig számos izgalmas anekdota, történet és pletyka kerül terítékre Saly Noémi várostörténész, író tolmácsolásában.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

Krisztinaváros anno
A résztvevők megtekinthetnek egy fotókiállítást, mely a Fortepan online fényképgyűjtemény és archívum anyagából, a Tér –Kép Galéria felajánlásával valósulhat meg.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Márai Sándor Könyvtára2023-09-14