Otthon a könyvtárban: Családi nap a FSZEK Zsókavár Könyvtárban

Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai Könyvtára (1157 Budapest, Zsókavár utca 28.), december 2-án (szombaton), 10:00 és 14:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy papírszínház előadáson, mikuláskészítő kézműves foglalkozáson és egy mesefelolvasáson is.  A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve fszek1503@fszek.hu e-mailen keresztül is van lehetőség. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk.

A családi nap részletes programja

11:00-11:30
Papírszínházi előadás
A családin nap résztvevői két papírszínház előadást is megtekinthetnek. A fenyőlegenda és Holle anyó meséjével lehet megismerkedni.

11:30-12:30
Nem selejt! – mikulás készítés 

Az érdeklődő gyerekek egy kézműves foglalkozás keretében mikulásfigurát készíthetnek.

13:00-13:30
Olvasó nagyi
A program során részletek hangzanak el Finy Petra Bodzaszörp című könyvéből és  a Piroska és a farkas című mese is felolvasásra kerül.

 

Egész napos programok

10:00-14:00
Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

Totó
A nap folyamán egy totó kitöltésére is van lehetőség. A felnőtteket Budapesttel kapcsolatos kérdésekkel, a gyerekeket mesetotóval várják a szervezők.

A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár, valamint az esemény közreműködői honlapjukon vagy a közösségi média oldalain közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Zsókavár Könyvtára2023-12-02