Otthon a könyvtárban - családi nap a Központi Könyvtárban

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.), október 28-án (szombaton), 10:00 és 16:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy izgalmas robotika foglalkozáson, egy interaktív író-olvasó találkozón és egy különleges kézműves foglalkozáson is. A rendezvény ingyenes, de regisztráció köteles. 

Regisztráció a csaladinap@fszek.hu email címen a program vagy programok nevével, illetve a résztvevők létszámának megadásával lehet.

A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk.
 
Kérjük, ha mégsem tud részt venni a programon, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt érhető el:
https://fszek.hu/uploads/Event/356/sZy3ng1XMiqE3yNl8fu9DtzzGsPEiaHx.pdf?fbclid=IwAR26k-Z-9Yv1dUc4X3O5FV-qy92BmUGmp0U96KIx-FcMMi95TPwUUCa8Vo4
 
A programokkal kapcsolatosan érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon is: 06 1 411-5020
 

A családi nap részletes programja

10:30-tól
Átváltozások
Ez az esemény egy önállóan játszható játék családoknak, mely egyben bemutatja a könyvtár tereit, a modern szárnytól a Wenckheim-palota teréig. Az önállóan játszható játék 6 állomással, egy-egy állomáson eltérő feladatokkal várja az érdeklődőket. A program időtartalma 60 perc, egyidejűleg  maximum 10 csapat vehet részt az eseményen. A játék óránként indul újra: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 és 14:30.

11:00-12:00
Szűcs Ádám: Hogyan vált Budapest a személyes játszóteremmé? Hogyan lehet a tiéd is? 
Budapest fantasztikus hely, mondják, és ők biztosan látnak benne valamit, csak én nem… Nekem unalmas, picit kaotikus és nagy.”
Így gondolod? Akkor gyere, mert Szűcs Ádám, A játék neve: Budapest szerzője megmutatja, hogyan változott meg a véleménye a városról. Pedig neki még rosszabb volt a kezdeti hozzállása…
Ma a szerző számára Budapest egy véget nem érő játszótér, és a beszélgetés során el is árulja, hogyan lehet mindenki játszótere a város. Játszani is fogunk: a Sárkányos gyerekkönyvtárban elrejtett kártyákra írt feladványokat fejtünk meg együtt, miközben megtudjuk, hogyan használjuk a regényben található játékot saját szórakoztatásunkra, a barátainkkal.

13:00-14:00
Gyere beeee a könyvtárba!
Ezen a mesés robotika foglalkozáson  Szabó Magda Bárány Boldizsár című műve kerül a középpontba. Könyvtár PRO: Ozobot és Bee-bot robotok világát Dienes Éva és Révhegyi Andrea mutatja be az érdeklődőknek. A robotika programot 6 éves kortól ajánlják a szervezők.

14:00-15:00
Nem selejt!
Ezen az eseményen zoknibáb készítésére lesz lehetőség a Bábozd Zöldre Egyesülettel. A foglalkozás egy élményközpontú, környezeti nevelési program.

A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár, valamint az esemény közreműködői honlapjukon vagy a közösségi média oldalain közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Központi Könyvtára2023-10-28