Otthon a Könyvtárban: Családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kassák Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kassák Könyvtára (1145 Bp., Uzsoki u. 57.), május 25-én (csütörtökön), 15:00 és 19:00 óra között. A rendezvényre látogatók többek között megnézhetnek egy bábelőadást, részt vehetnek egy izgalmas kalandjátékon és együtt alkothatnak meg egy különleges tündérkertet is.

„A haza legjobb meghatározása: könyvtár.”

Esterházy Péter

 

A családi nap részletes programja

15:00-15:45
Vitéz László menyecskét keres
Barna Zsombor bábművész kelti életre Kemény Henrik legendás bábfiguráját. De hogy miről is szól a darab?

„László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: Elérkezett az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Útközben találkozik kapucni ficni-fecni-pacni urasággal; egy aranyos, kedves, jámbor természtű kiscsukával (vagy kiskutyával?); egy cumis képű paradicsompofával és nem várt nehézségekbe ütközik.”

Az egyfelvonásos bábjáték ajánlott korosztálya: 3-10 éves korig

16:00-17:00
Origami á la carte
Barkó Magdolna vezeti be a résztvevőket az origami hajtogatás rejtelmeibe. Különböző nehézségű figurák hajtogatására van lehetőség és a legegyszerűbbek esetében a legkisebbek is könnyedén vehetik az akadályt.

17:00-18:00
Nem selejt! - kézműves foglalkozás: Tündérkert
A kézműves foglalkozáson megmaradt textíliadarabokból és egyéb anyagokból könyvtárosok segítségével bárki létrehozhat tündéreket, a mesebeli tündérkert aprócska, szárnyas teremtményeit.

18:00-19:00
Olvasó Nagyi
A mesére vágyó, könyvtárunkba betérő kisgyerekeknek önkéntesünk olvas mesét.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Irodalmi kalandjáték
A könyvtár területén elhelyezett, Zugló nevezetességeiről készült fotók után kell kutatni. A kereséshez a játékosok egy totót kapnak, és ennek segítségével, képenként több lehetséges válasz közül kell kitalálniuk, mit is ábrázol az adott kép.

Családi pingpong a kiskertben
A program során mindenkinek lehetősége nyílik a könyvtár kertjét is birtokba venni, ahol egy fergeteges pingpong meccs részévé válhat. Akkor se kell lemondani a játékról, ha lóg az eső lába: ebben az esetben a játékra a könyvtár falai között kerül sor.

Közreműködik: Zuglói Ifjúsági Centrum

 

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: FSZEK Kassák Könyvtára



2023-05-25