Otthon a Könyvtárban: Családi nap a FSZEK Pestújhelyi Könyvtárban

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Pestújhelyi Könyvtára (1158 Bp., Szűcs István utca 45.), június 10-én (szombaton), 10-14 óra között. A rendezvényre látogatók többek között kipróbálhatnak népi ügyességi játékokat, mesét hallgathatnak, hangszereket készíthetnek és egy zenész segítségével meg is szólaltathatják őket.

 

A családi nap részletes programja

10:00-14:00
Nem selejt! - kézműves sarok
Feleslegessé vált csomagolóanyagokból hangszereket készíthetnek a gyerekek. Mindenben ott van a zene, bármi adhat ki hangot, érdemes megszólaltatni a hulladéknak szánt dolgokat.

11:00-13:00
Zenebona
Az elkészült hangszereket Kovács Mihály zenész segítségével 11-13 óra között ki is próbálhatják a gyerekek.

10:00-14:00
Népi ügyességi játékok
Történelmi korszakokat idézünk fel Ginovszky Csaba hagyományőrző népi ügyességi játékaival, amiket természetesen kipróbálhatnak a vállalkozó kedvűek.

10:00-14:00
Társasjátéksarok
A könyvtárban már meglévő készleteket használhatják azok, akik kedvet kapnak egy kis játékhoz.

Papírszínház
A rendezvény ideje alatt kétszer bemutatjuk a „Mire jó egy lyukas zacskó” című Papírszínház-mesét.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: FSZEK Pestújhelyi Könyvtár2023-06-10