Írók, növények, csodák. Családi zöld séta a Margitszigeten. Őszi barangoló a Varázskuckóval

A Varázskuckó hat alkalmas, őszi sétafesztivált szervez a Könyvfőváros 2023 keretében. A családi zöldséták mellett a városi tematikus séták világában új műfajt alkotva, szerepjátékkal egybekötött kalandséták bemutatására is sor kerül. A családi zöld sétákon a természetvédelem, a környezettudatos gondolkodás, a megújuló energiaforrások kapcsán együtt fedezzük fel a természetes és az épített környezet múltban és jelenben megtapasztalható kölcsönhatását, apró és pompás csodáit. A programsorozat első alkalmán az Írók, növények, csodák: Barangolás a Margitszigeten sétán vehetnek részt az érdeklődők.

A séta időpontja: szeptember 22. (péntek) 17:00

Gyülekező: Margitsziget, Zenélő Szökőkút előtt

A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni névvel és a résztvevők számának megadásával az alábbi e-mail címen lehetvarazskucko.mese@gmail.com

A sétán résztvevő gyerekeknek külön játékokkal is készülünk, ennek fényében a programot már 5 éves kortól ajánljuk.

A regisztráció határideje: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 23:59

A programon összesen 35 fő tud részt venni. Abban az esetben, hogyha a jelentkezők száma elérte ezt a határt, azt a szervezők jelezni fogják a honlapon. Kérjük, amennyiben jelentkeznek a sétára, de mégse tudnak eljönni, jelezzék azt a szervezők felé. 

A séta résztvevői megismerhetik a sziget egykori különc lakóit, egyedi növényvilágát, a szentéletű királylány otthonának rejtélyes történeteit és Arany János margitszigeti múzsáiról szóló anekdotát is.

A séta során kiderül, hogy...

  • Hogyan tűntek el Szent Margit csontjai
  • Ehető-e a narancseperfa termése
  • Milyen királyi románc kapcsolódik a sziget rózsakertjéhez és platánfáihoz
  • Mennyire értett a botanikához és kertgazdálkodáshoz Jókai Mór, Vörösmarty Mihály és Arany János
  • Mitől japán kert egy japán kert

Ráadásul a sétán arra is fény derül, hogy milyen kertész válna a résztvevőkből!

A Varázskuckó ingyenes programjainak további részleteiről a csapat Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Varázskuckó honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és fotó: Varázskuckó 2023-09-20