Műfordítókkal a holland és magyar “Könyvek Tengerén”

2023. október 1-jén, vasárnap, 12.00 órától kerül sor a Magyar Műfordítók Egyesületének különleges eseményére. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretei közt, a Könyvfőváros 2023 támogatásával megrendezett kerekasztal-beszélgetés során bemutatkoznak a holland és a magyar nyelvű irodalom prominens műfordítói. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Kis Rókus utcában található Millenáris Parkban B. épületében, a Szabó Magda Teremben.

A résztvevők arról beszélgetnek majd, hogyan jutott eszükbe e nyelvek irodalmát fordítani, mi a  a holland irodalom pozíciója Magyarországon és mi a magyar irodalomé Hollandiában, kik a kedvenc szerzőik és miért, részleteket olvasnak fel műfordításaikból, továbbá a közönség kérdéseire is szívesen válaszolnak.

 

A beszélgetés résztvevői
Fenyves Miklós
Gera Judit
Réthelyi Orsolya
Varga Orsolya
Wekerle Szabolcs

Moderátor: Daróczi Anikó

Társszervező: Budapest Könyvfőváros 2023, Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Facebook-esemény linkje: https://fb.me/e/36YotrcAG

 

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Magyar Műfordítók Egyesülete honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: Magyar Műfordítok Egyesülete2023-10-01