Írók Budapestről - Mikó Csaba: Mítoszvadászok – A Gellért-hegy boszorkánya

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programukba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattak.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

A Mítoszvadászok sorozat első részéhez, a Gellért-hegy boszorkánya címet viselő regényhez kapcsolódó nyomozós irodalomóra keretében a szerző, Mikó Csaba a Gellért-hegy titkain keresztül a város rég elfeledett helyszíneit és legendáit ismerteti meg a diákokkal.

2024. március 20-án a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5.c osztályának tanulói vehetnek részt 45 perces rendhagyó irodalomóránkon.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-03-20