Írók Budapestről - Mikó Csaba: A mutatványos

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város, és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programunkba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattunk.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

A mutatványos címet viselő regényhez kapcsolódó tematikus irodalomórán a regény számos budapesti helyszíne köré felépített izgalmas, nyomozással átszőtt program keretében a diákok közösen olvassák a művet a szerzővel, és megismerkednek az 1848-as forradalmat megelőző idők Budapestjével.

2024. április 17-én Alternatív Közgazdasági Gimnázium olvasókörének felső tagozatos és gimnazista tanulói vehetnek részt 45 perces rendhagyó irodalomóránkon.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-05-17