Képmegnyitás - Lugosi Lugo László Budapest-fotóihoz

2023. december 10-én, vasárnap 18 órától hét szerző „nyitja meg” ez alkalomra írt történetével Lugosi Lugo László Budapest-fotókból álló kiállítását a Nyitott Műhelyben(Budapest XII., Ráth György u. 4. ), a Műhely és a Litera szervezésében, a Budapest Könyvfőváros program keretében, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján.
 
Az idei képmegnyitók
Bognár Péter
Harcos Bálint
Kemény Zsófi
Kustos Júlia
Oláh Péter
Regős Mátyás
Vida Kamilla
 
A fotókat válogatta, és a Képmegnyitást bevezeti
Lugosi Blanka
 
A kiállítással a 70 éve született és 2 éve elhunyt Lugosi Lugo László fényképészre, művészeti-fotográfiai szakíróra és filmkészítőre is emlékezünk.
Immár hagyománnyá vált, hogy úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalmi élet néhány kiválósága ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak – a szerzők tolmácsolásában. 
 
A képmegnyitás 15 éves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. Az ünnepi esemény, mint minden évben, egyben a Nyitott Műhely és a Műhely gazdájának, Finta Lászlónak a születésnapja is. Utóbbi ez évben kerek: a 60.
 
A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.
 
A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a szervezők honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 


2023-12-10