Írók Budapestről - Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programukba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattak.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

Jeney Zoltán Balatoni kacsavész című kötete egy általános problémára hívja fel a figyelmet: a természeti környezetünk komoly kincs, amelyért mindannyian felelősek vagyunk. Bár a mese a Balatonhoz kapcsolódik, a szerző jelenleg Budapesten dolgozik idegenvezetőként, így a humoros szöveg mellett az általános környezetvédelmi lépésekről is szót ejt majd a gyerekeknek rendhagyó irodalomóráján.

2024. március 13-án a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium 2.a osztályának tanulói vehetnek részt egy 45 perces rendhagyó irodalomórán.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-03-13