Irodalmi flashmobok Budapesten 1.

A Szépírók Társasága 2023 szeptemberében egy hatalkalmas programsorozattal ünnepli a 150 éves fővárost. A rendezvénysorozat rendhagyó flashmobokból áll, amelyekre Budapesten kerül sor. A szervezők elsőként szeptember 22-én, délután 5 órától várják az érdeklődőket a Kis Présháznál (1111 Bartók Béla út 44). A redkívüli eseményen a járókelők aktív részvételére is számítanak.

Horváth Florencia és Szabados Attila versimprovizációs estje az érdeklődők javaslatai és kérsei alapján alakítják a programot.

Horváth Florencia 2002-ben született Celldömölkön. Az ELTE magyar alapszakos hallgatója. Verseket, slam poetry-szövegeket és prózát ír. Verseit eddig az Alföld, a Pannon Tükör, a KULTer, az Irodalmi Szemle, a Contextus, a Magyar Napló, A Vörös Postakocsi, a Napút, a Nincs és közölték, valamint megjelent a Szóvarázs és a Tükörben című antológiákban. Kritikái a Bárka Online oldalán jelennek meg, cikkeket ír az ELTE Online, a prae.hu, és a KULTer.hu oldalára.

Szabados Attila 1999-ben született Debrecenben, a BME mesterszakos hallgatója kulturális iparágak specializáción. Verseit, kritikáit többek közt az Élet és Irodalom, az Alföld, a Bárka, a Forrás, valamint a Kalligram közölték. Első, Vérsűrűség munkacímű verseskötetén dolgozik.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Szépírók Társasága honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: Szépírók Társasága2023-09-22