„Inspiráció” kreatív írás workshop: Személyes múlt, saját élmények hiteles ábrázolása az írásokban – Tehetség Íróstúdió

A szervezők szeretettel várnak minden írni vágyót a Tehetség Íróstúdió szeptemberi workshopjára Budapest belvárosában. Az aktuális téma egy nagyon szép, de nehéz írói feladat, a személyes múlt, és a megélt nehezebb élmények, traumák hiteles ábrázolása.

A műhelymunkát Varga Bea, a népszerű sci-fi, fantasy író tartja, aki többféle korcsoportot képes elvarázsolni. Eddig tizennégy könyve jelent meg, és számos antológiában publikált. Az elmúlt évtizedben egy nagy kiadó vezető szerkesztője volt, jelenleg a Tehetség Íróstúdió keretében írókat és szerkesztőket tanít. Viselkedéselemzőként a tehetséggondozással foglalkozik, life coachként egyéneknek, művészetterápiás foglalkozás keretében csoportoknak segít az önismeretben, és a kreativitás mindennapokba illesztésében. 

A műhelymunka Varga Bea félórás előadásával veszi kezdetét.

Ennek keretében szó esik a saját élmény feldolgozásának lélektani szerepéről, módjairól, és mélységéről, a megélés és eltávolodás kettősségéről. Mi a különbség a saját terápiás írás és az olvasóknak szánt művek között? Ehhez kapcsolódik a hitelesség témaköre, illetve az, hogy mikor nem hiteles egy írás olvasók számára, noha valós élményen alapul. Említésre kerül az írói eszköztár is, középpontba állítva, hogyan és milyen eszközökkel lehet pontosan átadni az érzéseket, és hatásvadászat nélkül kiváltani a kívánt olvasói élményt.

Utána harminc perc alatt a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy éppen egy rövid novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás nem kötelező.)

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2023. szeptember 29., péntek 18 óra.

Helyszín: Pest belvárosa (két szokott helyszínünk van, a regisztrációs létszámtól függ, melyiken leszünk, erről e-mailben értesítést küldünk).

A regisztráció határideje: 2023. szeptember 24. vasárnap éjfél

A regisztrációs lapot ide kattintva érhetitek el. 

 

Varga Bea

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Tehetség Íróstúdió honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg, plakát és fotó: Tehetség Íróstúdió

 2023-09-29