Falfirka-könyvbemutató extra – Wéber Anikó: Busz a ködben

Idén ősszel három rendhagyó könyvbemutatót szervez a Falfirka – Irodalom a szerzők hangján programsorozat. Harmadik alkalommal, 2023. november 27-én, hétfőn, 18:00 órától Wéber Anikó legújabb, Busz a ködben című ifjúsági regényét ismerheti meg a közönség a Bookta kávézóban (1023 Budapest, Margit u. 3.).

Mitől rendhagyó?

  • Az ősz folyamán regényt, verseskötetet és ifjúsági regényt is hozunk a közönségnek, és ahogy a Falfirkán mindig: a középpontban a szerzők felolvasása áll. Mert szerintünk minden szövegről valami újat tudunk meg, amikor a saját szerzőjük olvassa fel.
  • Beszélgetünk is a könyvekről a szerzőkkel, és a közönség gondolataira is kíváncsiak vagyunk.
  • Élő zene is van: novemberben Dörnyei Szabi gitárművész zenél.
  • Dörnyei Szabi kedvenc előadói dalait dolgozza fel egy szál gitáron és looppal, valamint saját számait és jazz standardeket is játszik. Az eseményre ismert filmek és mesefilmek zenéit hozza el.

Wéber Anikót legtöbben Az osztály vesztese című, első regénye kapcsán ismerhetik, amiben az iskolai bántalmazásról ír. Tanárként szerzett tapasztalataiból olyan világot teremtett, amelynek segítségével diákok, szülők és pedagógusok bepillanthatnak az iskolai áldozatok és bántalmazók érzéseibe, gondolataiba. Eddig 21 gyermek- és ifjúsági könyve jelent meg. Akár kisebbeknek, akár nagyobbaknak ír, mindig valamilyen diákokat foglalkoztató témát, nehézséget ragad meg a történeteiben.

„Az ifjúsági regényeimben a kirekesztésről, a barátkozásról, a »jó« és a »rossz« tanulók nehézségeiről, tehetségünk megtalálásáról írok, de mindig valamilyen nyomozós történettel vagy krimiszállal kiegészítve, hogy az olvasóimnak legyen min agyalni, izgulni is. De nemcsak írni, olvasni is nagyon szeretek, ha pedig nem a könyvek világában élek, akkor fák között barangolok, rajzolok, festek, dekorálok, jógázom.”
Wéber Anikó

Az est házigazdája: G. Szabó Sarolta kulturális szervező, szerkesztő, újságíró, a Falfirka alapító-házigazdája

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg: G. Szabó Sarolta

 2023-11-27