Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Grimm mesék és improvizációs színház a Goethe-Institut szervezésében

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Goethe-Institut a Kristály Színtérben, a Goethe-Institut kiállítási terében.

 Ezek közül az egyik a Goethe Intézet rendezvénye. Az intézmény munkatársai május 20-án Grimm mesékkel és improvizációs színházzal készülnek! 

11:00-11:45
Grimm mese workshop
Mennyire ismered ki magad a mesék világában? A játékokkal és fejtörőkkel tarkított kézműves foglalkozáson mindenki elkészítheti saját mesehősét, akit hazavihet és ki tudja, később talán még közös kalandokba is keveredhet vele! A programot elsősorban a 7-10 éves korosztálynak ajánljuk.
A részvételhez regisztráció szükséges: agnes.lucsanszky@goethe.de

13:00-13:30
Frank Ildikó Märchen aus dem Koffer - Grimm testvérek: Csipkerózsika c. előadása 
Ki ne ismerné a Grimm testvérek izgalmas és szívmelengető történetét? A klasszikus tündérmese kicsik és nagyok örömére Frank Ildikó újszerű előadásában elevendik meg. 

14:00-14:45
Rebekka Bareith – Improvizációs színház és német nyelvtanulás
 
Nem számít, hogy éppen most tanulsz németül, vagy a német az anyanyelved, és csak játszani szeretnél - a színház minden nyelvi szinten összeköt, és játszani hív! Az improvizációs színház kiváló módja a nyelvtanulásnak: az újonnan tanult szavakat és kifejezéseket a színpadon mozgással kombináljuk, és hétköznapi helyzetekbe helyezzük. A testünk memóriája segít abban, hogy a tanultakat megőrizzük és később újra felhasználhassuk. Ezen a workshopon az improvizációs színház alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.


Szöveg és fotók: Goethe Intézet2023-05-20