Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Füves asszonyok – előadás és workshop

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik A Füves asszonyok előadás és workshop.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni névvel és a résztvevők számának megadásával az alábbi e-mail címen lehet: varazskucko.mese@gmail.com

A Varázskuckó szervezésében megvalósuló előadás keretében a résztvevők megismerkedhetnek a füves asszony ősi foglalkozásával, a mesterség előnyeivel, veszélyeivel és a hozzá kapcsolódó babonákkal.  

A program helyszíne: Margitsziget, Kristály Színtér, Akvárium 
A program időpontja: 13:00

Az interaktív előadás során szóba kerülnek a bábák és a boszorkányok is, de még Báthory Erzsébet véres legendájáról is lerántjuk a leplet az ősi füvek segítségével.

Gyertek el a programra, ha szeretnétek tudni, hogy...

  • Miért , ha férjurunk vagy szívünk választottjának gatyamadzagjára 7 csomót kötözünk?
  • Mire való a körmös pogácsa?
  • Hogy kerül a fokhagyma a gyermekágy lepedőjének sarkába? 

Egy csipet gyógynövényismeret, néprajzi gyűjtések sava-borsa, egy marék női történelem, de semmi ezotéria. Az előadás végén, egy mini workshop keretében mindenki elkészítheti a gondűző batyuját - a földhözragadtabb résztvevők pedig molyűző batyujukat. 

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Varázskuckó és a Könyvfőváros honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg: Varázskuckó 2023-05-20