Családi élményhétvége a Kristály Színtérben: Fröccsentett fantáziák – felolvasószínház Mészáros Dorka író novelláiból

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án – számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik program a Fröccsentett fantáziák felolvasószínház.

 

Időpontok:
2023. 05. 20. 16.00 (Teltház)
2023. 05. 21. 16.00 (Teltház)

Elkapni az ismeretlent, csendet szelídíteni, valóságokat váltani, futni befelé, mesélni és játszani, gondolatokkal dobálózni, keresztülszaladni az univerzumon – erre a kalandra hív Mészáros Dorka író, kriminológus, kommunikációs szakértő felolvasószínházában. A novellafüzérben vannak komoly, mély, könnyesre nevettető és elfullasztó művek, melyeket az író rendezésében és színészek tolmácsolásában láthatnak a színpadon.  
Közreműködik: Balázs Barbara, Benkő Bence, Komáromi Edit, Kovács Veronika, Kömöcsi Fruzsina, Németh Anna, Pálinkás Dániel, Szennai Panka, Tarnovski Katrina, Zsidró Dominik 

Korhatár: 16+ 
Házigazda: Mészáros Dorka 

Mészáros Dorka író, kriminológus, kommunikációs szakértő, az Én vagy senki (2016), a Kiszámolós (2020), a Felelsz vagy mersz? (2021), a Filter nélkül (2022) című ifjúsági regények, valamint a Nem biztos, hogy visszajövök (2021) és a Mimézis (2022) című krimik szerzője. Műveiben nagy szerepet kap az érzékenyítés, az önmeghatározás, az empátia és a nyitottság. Elsősorban a prózaírás érdekli, minden műfajban otthonosan mozog, próbálgatja a versírást is.  
Történeteivel üzenetet közvetít, célja, hogy a tiniknek segítsen megérteni, milyen különleges életszakaszban vannak, mennyire fontos az önmeghatározás, az egymásra való odafigyelés. A felnőtteknek szóló könyveivel komoly, rendkívül aktuális, társadalmi kérdésekre, problémákra világít rá, az emberi viselkedés apró rezdüléseit tárja fel. 

 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

 Szöveg és plakát: Mészáros Dorka2023-05-20