Írók Budapestről - Bajzáth Mária: Erdők-mezők népmeséi

A Lampion Könyvek interaktív programsorozata, az Írók Budapestről hidat képez a város, és a benne élő fiatalok között – óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig. Programunkba a főváros természeti és épített örökségéhez szervesen kapcsolódó irodalmi alkotásokat válogattunk.

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 támogatásával megvalósuló eseménysorozatban részt vevő óvodák, iskolák és könyvtárak tanulói, pedagógusai és látogatói rendhagyó irodalomórák, tematikus séták, izgalmas előadások és csoportos alkotások keretében ismerkedhetnek meg szerzőinkkel és alkotásaikkal.

Közös olvasás, közös alkotás, közös élmények – ünnepeljük együtt a főváros 150. születésnapját!

Az Erdők-mezők népmeséi címet viselő csoda szép, illusztrált népmese gyűjtemény kapcsán óvodás és kisiskolás csoportok vehetnek részt egy-egy tematikus mesesétán a Margitszigeten. A szerző, Bajzáth Mária vezetésével az 5-10 éves gyerekek meséken és egyedi élményeken keresztül ismerhetik meg a sziget élővilágát. 

2024. május 7-én az Csillaghegyi Általános Iskola 1.a osztályának tanulói vehetnek részt mintegy másfél óra időtartamú mesesétánkon.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Lampion Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Lampion Könyvek2024-05-07