BP150 Slam

A 2023. november 30-án, 19 órától 22 óráig tartó BP150 SLAM estre az FÉSZEK Művészklubban (1072  Budapest, Kertész u. 36) kerül sor. Ez egy zenés-költészeti esemény, ahol egy nyílt nevezésű versenyen és meghívásos bemutatón, illetve open micon a Pi Slam költői Buda, Pest és Óbuda egyesülésének 150 éves jubileuma alkalmából Budapest tematikájú szövegekkel állnak színpadra, egy-egy általuk választott kerületet képviselve. 
A BP150 slam versenyre a jelentkezés bárki számára nyitott, a 9 versenyző személyét a jelentkezők közül a jelentkezési határidő lezárulta után a szervezők választják ki. A verseny kétfordulós, 3 fős csoportokból kerülnek ki a döntősök, akik az este végén a döntő fordulóban mondhatják el második szövegüket. A produkciók maximum 5 perces időkeretben, kellékhasználat nélkül szólalnak meg. A szavazás a részvételi demokrácia elveit követve a közönség bevonásával történik. 3 szöveg elhangzása után a közönség szavazókártyákkal szavaz, hogy ki jusson tovább a döntőbe, illetve ki nyerje az estét.
 
A verseny mellett tematikus, BP150 költészeti bemutató is lesz: meghívott fellépők egy-egy budapesti kerület képviseletében mondanak szöveget 5 perces időkeretben. A Budapesthez és Erzsébetvároshoz köthető zenei atmoszférát Irlanda Áron zenész(Pavilon) és Both Lóránd dj biztosítja.
 
Az eseményről stream-közvetítés készül.

A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár, valamint az esemény közreműködői honlapjukon vagy a közösségi média oldalain közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Az ingyenes rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Pi Slam2023-11-30